Welcome Message

"Yaşamak şakaya gelmez
Büyük bir ciddiyetle yaşayacaksın
Bir sincap gibi meselâ,
Yani, yaşamanın dışında ve ötesinde hiçbir şey beklemeden
Yani, bütün işin gücün yaşamak olacak."

30 Nisan 2009 Perşembe

Kırkambar Sahaf

merhabalar arkadaşlar,
Çok tembelim, evet, ama yazmak da kolay bir uğraş değil.
Hele yazının kutsallığına inanan benim gibi bünyeler için "yazmak"iyice bir işkenceye dönüşebiliyor.

Yaptığım çok ama çok önemli bir keşiften az sayıdaki izleyicimi haberdar etmek amacıyla bu yazımı kaleme alıyorum.
Özellikle benim gibi kitapseverler için inanılmaz bir keşif bu.
Öğrenci bütçemle herkes tarafından bilinen sahafları çok pahalı bulmamla başladı aslında herşey.
Özellikle kadıköydeki uayanık sahaflar doğrudan bir kitabı sorduğunuzda, olağan sayılan fiyatın neredeyse iki katını istiyorlar. Bu yüzden genellikle böyle yerlerde ancak kitaplara bakmakla yetinmek zorunda kalııyordum.
Nasıl olsa o büyüleyici kitap kokusu bedava, değil mi?






Daha uygun ikinci el kitap için arayışlara girdim hemen. Gittigidiyorun ikinci el kitap bölümünü böylece kullanmaya başladım. Çok uygun birkaç büyük alışveriş de yaptım buradan. Ama size bahsettiğim keşif bu değil, merak etmeyin... Az sonra anlatacağım keşifi gittigidiyor sayesinde yaptığım için bunu da belirtmek zorundayım.

Gittigidiyordan 20 tanesini 30 tl ye aldığım 1960 basım may yayınları klasik dizisine 15 tl kargo parası ödememek için satıcıya yalvar yakar kargoyu elden almaya ikna edebildim.

Bana "üsküdar çavuşdere caddesindeki kırkambar sahafa gel" diyer net bir mesaj gönderdi.

Üsküdarı iyi kötü bilmeme rağmen "çavuşdere caddesi" diye bir yeri hiç duymamıştım. Google mapi iyice bir inceleyerek üsküdarda bir iki yardımsever kişinin yardımıyla burayı bulabildim sonunda. Cadde diye geçiyor ama hiç ilgisi yok aslında, iki arabanın zor geçeceği küçücük, eskicilerle dolu bir sokak...


Evet, nihayet bu kitapevini buldum. Tam adamdan kitapları teslim alıp çıkacağım sırada, bir de sahafın sahibinin içerideki tüm kitapların 1 tl olduğunu söylediğini duymayayım mı?,
İnanamayıp bir kez de ben sordum. Adam bana da aynı yanıtı verince, hemen aldığım 20 kitabı bir köşeye bırakarak başladım kitap seçmeye...
Neler bulmadım ki? Bir dönem çok yetkin çevirmenlerle efsane kitaplara imza atmış varlık yayınlarından 1943 yılına ait bizzat hasan ali ediz tarafından çevirilmiş kitaplara kadar herşey vardı.
Ve üstelik hepsi 1 tl idi...yaklaşık 3 saat çalışarak, ince eleyip sık dokuyarak, binlerce güzel kitabın arasından, 40 tanesini zar zor seçebildim. (cebimdeki tüm para 40 tl idi çünkü:))

Daha sonraki gidişlerimle birlikte; toplamda 100 den fazla kitap aldığım bu yer ile yeni bir mobilya alıp baştan aşağıya doldurdum...Kitapların hepsinin kadıköydeki sahaflarda fiyatı 8-15 tl arasında, bende söylemesi...

Peki merkeze pek de yakın sayılmaya bu yere nasıl gideceksiniz?


(fotoğraflara tıklayarak büyütebilirsiniz)






koordinatları da işte bu efendim:
41° 1'12.61"N
29° 1'11.14"E


Fotoğrafta da görüktüğü gibi üsküdar iskelesinden 900 metrelik bu yol yürünerek kolayca gidilebilinir. özellikle aldığınız kitapları taşımak için arabayla gelmenizi öneririm. Ya da tekerlekli pazar arabalarıyla... :)

kartvizitindeki bilgileri de vereyim bari de tam olsun:
Hayrettin Çavuş mah. Çavuşdere Cad. No:50/2 Üsküdar/İstanbul
tel:02163420170 gsm:05353834167 (BAYRAM KOÇ)

Buradan da sevgili arkadaşım Mustafanın bu sahaf hakkında yazdığı yazıyı okuyabilirsiniz...İlk yazıyı o yazdı, ki benim aklımdan bile geçmemişti, bu keşfi blogda paylaşmak...Teşekkürler kendisine.. :)

Sevgilerle...

7 yorum:

  1. haha.. yeni mobilya almış.. süper.. benimkiler hala yerlerde duruyor.. :))

    YanıtlaSil
  2. yerde durmasınlar valla, yazık...
    getir bana, benim rafta dursunlar. :)

    YanıtlaSil
  3. bayıldım bu işe :) ilk fırsatta mutlaka gidip kurcalayacağım orayı, koordinatları not aldım - belki kitap kulübü olarak gideriz... :)

    teşekkürler!

    YanıtlaSil
  4. Süpersin Ümit, bence blogunu daha etkin kullanıp, şu bizim gibi zavallı insanları bilgilendirebilirsin :)

    YanıtlaSil
  5. haha :)),, ne demek abi, sürekli birlikteyiz zaten. ben hergün buraya uğrayıp, gelecek ayların parasını şimdiden harcıyorum...birgün sende gelirsin benle. :)

    YanıtlaSil
  6. yakın zamanda bir tekerlekli araba alıp gitmek lazım bu adrese : )

    YanıtlaSil
  7. ali özbir bizde tv programında kitap kampanyası başlattık..1000 e yakın çocuk kiatı almak istiyorum...umarım bulurum...

    YanıtlaSil